Smažené celerové řízečky s moravským salátem
Připravte si s Apetýtem smažené celerové řízečky s moravským salátem.
Budete potřebovat:
- 1 větší celer
- 2 vejce
- hladkou mouku a strouhanku na obalení
- olej na smažení
- sůl
na salát:
- 5 větších uvařených brambor
- 1 cibuli
- 1 vejce natvrdo
- 2 lžíce oleje
- 2-3 lžíce octa
- 2 lžíce vody
- 1 lžíci cukru
- sůl a pepř
Postup:
Celer, který necháme v celku, kartáčkem očistíme a vložíme do hrnce se slanou vodou. Povaříme ho doměkka, ale pozor, nerozvaříme! Po vychladnutí celer nakrájíme na plátky, které obalíme v mouce, osolených rozšlehaných vejcích s mlékem a naposledy ve strouhance. Smažíme na oleji dozlatova.
Salát si připravíme následovně: uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a vložíme do větší mísy. Promícháme je s cibulí nakrájenou na půlkolečka a s kostičkami z uvařeného vajíčka. Přidáme olej a zvlášť si připravíme octovou směs. Do hrnku nalijeme ocet, který zředíme vodou, v poměru 1:1, přidáme sůl a pepř. Směs přilijeme do brambor a vše důkladně v míse promícháme. Ideální je nechat salát odležet v chladu lednice nejméně hodinu, nejlépe do druhého dne.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.