Šlehané rohlíčky podle Petry Burianové
O recept na šlehané piškotové rohlíčky se v Apetýtu podělila cukrářka Petra Burianová. Vyzkoušejte je taky!
Potřebné ingredience na těsto:
- 6 vajec
- 90 g moučkového cukru
- 90 g krupicového cukru
- 90 g hladké mouky
- 90 g hrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- moučkový cukr na posypání
Na náplň budete potřebovat:
- 400 ml mléka
- 20 g čokoládového pudinkového prášku
- 50 g čokolády
- 150 g másla
- 50 g moučkového cukru
Postup najdete v přiloženém audiu.
Související
-
Zahřívanice podle Petry Burianové
V Apetýtu vám nabídneme recept Petry Burianové z její knihy Cesta z těsta. Nebudeme ale nic péct, budeme připravovat lahodný nápoj na zahřátí.
-
Pečeme na Vánoce! 8 rad a tipů od cukrářky Petry Burianové
Vánoční pečení je v plném proudu a tak jsme do Apetýtu pozvali Petru Burianovou, vítězku soutěže Peče celá země a autorku knihy Cesta z těsta.
-
Makové kytičky podle Petry Burianové
Dnešní sladký recept z knihy Cesta z těsta pro vás má autorka kuchařky i vítězka soutěže Peče celá země – Petra Burianová.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.