Slaný chlebíček
Dnes se pustíme v receptu Apetýtu do pečení jednoduchého slaného chleba s rajčaty a špenátem. Můžete si ho vylepšit i přidáním oliv nebo kozího sýru.
Ingredience
- 230 g kukuřičné mouky
- 230 g hladké mouky
- 1 lžičku jedlé sody
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- 60 g sušených rajčat (i olej, ve kterém jsou naloženy)
- 30 g baby špenátu
- 60 g balkánského sýra
- dýňová semínka na ozdobu
- sůl, pepř
Postup:
- Obě mouky promícháme se sodou, špetkou soli a pepřem.
- V další míse ušleháme mléko s vejci a 6 lžícemi oleje ze sušených rajčat.
- Listy špenátu i rajčata pokrájíme, přidáme k suché směsi a přidáme nahrubo nastrouhaný sýr.
- Vlijeme mléko s vejci a vypracujeme těsto.
- Vlijeme ho do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme si vyložili pečícím papírem.
- Posypeme dýňovými semínky a pečeme 55 minut na 180 stupňů.
Výborně chutná jako příloha k masu nebo pomazánkám. Domácí chléb vaši strávníci zaručeně ocení.
Související
-
Chléb a chorizem a rozmarýnem
Dnes se za dobrým jídlem vydáme do Mikulova. Ke gastronomii přivedla paní Jitku Vrbkovou z KUK bistra doslova vášeň.
-
Pečené maso se zelím a chlebem
Jsou tu čtvrteční apetýtové recepty, ve kterých otevíráme Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku. Dnes vás alespoň pomyslně zveme do Jalubí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.