Slaný chlebíček
Dnes se pustíme v receptu Apetýtu do pečení jednoduchého slaného chleba s rajčaty a špenátem. Můžete si ho vylepšit i přidáním oliv nebo kozího sýru.
Ingredience
- 230 g kukuřičné mouky
- 230 g hladké mouky
- 1 lžičku jedlé sody
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- 60 g sušených rajčat (i olej, ve kterém jsou naloženy)
- 30 g baby špenátu
- 60 g balkánského sýra
- dýňová semínka na ozdobu
- sůl, pepř
Postup:
- Obě mouky promícháme se sodou, špetkou soli a pepřem.
- V další míse ušleháme mléko s vejci a 6 lžícemi oleje ze sušených rajčat.
- Listy špenátu i rajčata pokrájíme, přidáme k suché směsi a přidáme nahrubo nastrouhaný sýr.
- Vlijeme mléko s vejci a vypracujeme těsto.
- Vlijeme ho do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme si vyložili pečícím papírem.
- Posypeme dýňovými semínky a pečeme 55 minut na 180 stupňů.
Výborně chutná jako příloha k masu nebo pomazánkám. Domácí chléb vaši strávníci zaručeně ocení.
Související
-
Chléb a chorizem a rozmarýnem
Dnes se za dobrým jídlem vydáme do Mikulova. Ke gastronomii přivedla paní Jitku Vrbkovou z KUK bistra doslova vášeň.
-
Pečené maso se zelím a chlebem
Jsou tu čtvrteční apetýtové recepty, ve kterých otevíráme Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku. Dnes vás alespoň pomyslně zveme do Jalubí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.