Slaný chlebíček
Dnes se pustíme v receptu Apetýtu do pečení jednoduchého slaného chleba s rajčaty a špenátem. Můžete si ho vylepšit i přidáním oliv nebo kozího sýru.
Ingredience
- 230 g kukuřičné mouky
- 230 g hladké mouky
- 1 lžičku jedlé sody
- 400 ml mléka
- 2 vejce
- 60 g sušených rajčat (i olej, ve kterém jsou naloženy)
- 30 g baby špenátu
- 60 g balkánského sýra
- dýňová semínka na ozdobu
- sůl, pepř
Postup:
- Obě mouky promícháme se sodou, špetkou soli a pepřem.
- V další míse ušleháme mléko s vejci a 6 lžícemi oleje ze sušených rajčat.
- Listy špenátu i rajčata pokrájíme, přidáme k suché směsi a přidáme nahrubo nastrouhaný sýr.
- Vlijeme mléko s vejci a vypracujeme těsto.
- Vlijeme ho do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme si vyložili pečícím papírem.
- Posypeme dýňovými semínky a pečeme 55 minut na 180 stupňů.
Výborně chutná jako příloha k masu nebo pomazánkám. Domácí chléb vaši strávníci zaručeně ocení.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.