Sladké pegáčky z Hrušek u Vyškova

Recept na sladké pegáčky od Jany Štefanové z Hrušek u Vyškova, zazněl v pátek 21. března.

Suroviny:
250 ml mléka, 1 droždí, 2 žloutky, špetka soli, 100 g cukru, 100 mll oleje, polohrubá mouka (množství takové, aby bylo těsto řídké), uvařená střední brambora z předchozího dne, sádlo na potření, cukr moučka a mák na posypání

Postup:
Bramboru nastrouháme na jemno a vytvoříme se všemi ingrediencemi těsto, které necháme vykynout.

Poté dáme na sádlem vymazaný plech a pečeme do růžova. Upečené a ještě vlažné krájíme na čtverečky.

Každý čtvereček rozkrojíme podélně a dílky otočíme rozkrojeným vzhůru. Klademe je těsně vede sebe, potíráme rozpuštěným sádlem a bohatě sypeme mletým mákem a cukrem.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Když vás chytne klasika, nikdy vás už nepustí. I kdybyste se před ní plazili.

Petr Král, hudební dramaturg a moderátor Českého rozhlasu

Nebojte se klasiky!

Nebojte se klasiky!

Koupit

Bum, řach, prásk, křup, vrz, chrum, švuňk, cink. Už chápete? Bicí! Který nástroj vypadá jako obří hrnec ze školní jídelny potažený látkou? Ano, tympán! A který připomíná kuchyňské police? A který zní jako struhadlo? A který jako cinkání skleničkami? A který zní jako vítr?