Salát z červené řepy se sýrem cottage

Vyzkoušejte si recept od moderátorky Moniky Brindzákové.

Budeme potřebovat:
200 g sýra cottage
500 g čerstvé červené řepy
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
4 lžíce červeného vinného octa
čerstvý tymián
mořská sůl
černý pepř
2 hrsti čerstvé rukoly
čerstvá máta
šťáva z 1/2 citrónu
sýr Grana Padano

Postup:
1. Červenou řepu uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy.

2. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Osolíme, opepříme a necháme odstát.

3. Rukolu a mátu natrháme na kousky a smícháme ve druhé míse. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Zlehka promícháme.

4. Na mělký talíř rozprostřeme dokola připravenou červenou řepu, doprostřed dáme ochucenou rukolu a nahoru sýr cottage. Nakonec posypeme salát hoblinkami sýru Grana Padano.

autor: Monika Brindzáková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

Karel Klostermann Ze světa lesních samot

Ze světa lesních samot

Koupit

Román klasika české literatury zobrazuje dramatické změny poměrů na česko-bavorském pomezí v posledním čtvrtletí 19. století, kdy ustálený životní řád "světa lesních samot" narušila živelná katastrofa.