Salát z červené řepy se sýrem cottage
Vyzkoušejte si recept od moderátorky Moniky Brindzákové.
Budeme potřebovat:
200 g sýra cottage
500 g čerstvé červené řepy
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
4 lžíce červeného vinného octa
čerstvý tymián
mořská sůl
černý pepř
2 hrsti čerstvé rukoly
čerstvá máta
šťáva z 1/2 citrónu
sýr Grana Padano
Postup:
1. Červenou řepu uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy.
2. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Osolíme, opepříme a necháme odstát.
3. Rukolu a mátu natrháme na kousky a smícháme ve druhé míse. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Zlehka promícháme.
4. Na mělký talíř rozprostřeme dokola připravenou červenou řepu, doprostřed dáme ochucenou rukolu a nahoru sýr cottage. Nakonec posypeme salát hoblinkami sýru Grana Padano.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka