Salát z červené řepy od Anny Šolcové

Salát z červené řepy

Recept od naší posluchačky z Brna.

Suroviny:
200 g uvařené červené řepy
150 g měkkého salámu
1 menší sterilovaná okurka
1 jablko
300 g vařených brambor
1 menší cibule
100 g bílého jogurtu
cukr, sůl
ocet
olivový olej

Postup:
1. Uvařenou řepu, salám a sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme.

2. Přidáme na plátky nakrájené oloupané jablko a na plátky nakrájené brambory, majonézu a jogurt. Opět promícháme a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Lehce zakápneme olivovým olejem.

3. Pokud je salát hustý můžeme přimíchat trochu okurkového láku. Nakonec ještě jednou promícháme a dáme na dvě hodiny do chladničky.

4. Při servírování můžeme salát obložit vařeným vejcem a doplnit ještě malou bagetou.