Salát z červené řepy od Anny Šolcové
Recept od naší posluchačky z Brna.
Suroviny:
200 g uvařené červené řepy
150 g měkkého salámu
1 menší sterilovaná okurka
1 jablko
300 g vařených brambor
1 menší cibule
100 g bílého jogurtu
cukr, sůl
ocet
olivový olej
Postup:
1. Uvařenou řepu, salám a sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme.
2. Přidáme na plátky nakrájené oloupané jablko a na plátky nakrájené brambory, majonézu a jogurt. Opět promícháme a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Lehce zakápneme olivovým olejem.
3. Pokud je salát hustý můžeme přimíchat trochu okurkového láku. Nakonec ještě jednou promícháme a dáme na dvě hodiny do chladničky.
4. Při servírování můžeme salát obložit vařeným vejcem a doplnit ještě malou bagetou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.