Salát à la Asie

Pusťe se s námi v Apetýtu do exotického jídla! Ovšem velmi zdravého, součástí receptu je i koriandr.

Ten byl znám už ve starověkém světě, byl součástí kořeněných vín a léčivých přípravků, taktéž byl jednou z ingrediencí nápojů lásky. Používá se hlavně v asijské, jihoamerické a mexické kuchyni.

Budete potřebovat:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 hlávky zelí
  • 2 jarní cibulky
  • 3 mrkve
  • 3 snítky čerstvého koriandru
  • 1 chilli papričku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 30 g nesolených arašídů
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme dozlatova.
  2. Omyté zelí, jarní cibulku i mrkev nakrájíme na nudličky.
  3. Najemno nasekáme lístky koriandru a chilli papričku zbavenou semínek.
  4. Dresink si připravíme tak, že v misce metličkou vyšleháme sezamový olej se sójovou omáčkou.
  5. Arašídy nasucho opečeme v pánvi a nahrubo nasekáme.
  6. Připravenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme kuřecí maso a zalijeme dresinkem.
  7. Na závěr vše posypeme koriandrem a opečenými arašídy.

Související

  • Frittata s houbami a špenátem

    V Apetýtu vás alespoň pomyslně zavedeme do Itálie. Máme pro vás totiž recept na pravou italskou omeletu.

  • Sirup z pampelišek

    S malým předstihem přinášíme návod na to, jak zpracovat pampeliškové květy. Tento recept nám poskytla bylinkářka Blanka Kocourková.

  • Mrkvový koláč s jablky

    „Pečení nám umožňuje soustředit se na přítomný okamžik a nezaobírat se úzkostnými myšlenkami na budoucnost.“ V Apetýtu servírujeme mrkvový koláč s jablky.