Salát à la Asie
Pusťe se s námi v Apetýtu do exotického jídla! Ovšem velmi zdravého, součástí receptu je i koriandr.
Ten byl znám už ve starověkém světě, byl součástí kořeněných vín a léčivých přípravků, taktéž byl jednou z ingrediencí nápojů lásky. Používá se hlavně v asijské, jihoamerické a mexické kuchyni.
Budete potřebovat:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 hlávky zelí
- 2 jarní cibulky
- 3 mrkve
- 3 snítky čerstvého koriandru
- 1 chilli papričku
- 2 lžíce sezamového oleje
- 3 lžíce sojové omáčky
- 30 g nesolených arašídů
- sůl a pepř
Postup:
- Očištěné maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a na oleji orestujeme dozlatova.
- Omyté zelí, jarní cibulku i mrkev nakrájíme na nudličky.
- Najemno nasekáme lístky koriandru a chilli papričku zbavenou semínek.
- Dresink si připravíme tak, že v misce metličkou vyšleháme sezamový olej se sójovou omáčkou.
- Arašídy nasucho opečeme v pánvi a nahrubo nasekáme.
- Připravenou zeleninu vložíme do mísy, přidáme kuřecí maso a zalijeme dresinkem.
- Na závěr vše posypeme koriandrem a opečenými arašídy.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka