Salámové košíčky
O recept na salámové košíčky se s námi podělila posluchačka Běta z Uherského Brodu.
Výsledek jednoduché přípravy se dá použít jako rychlá varianta občerstvení pro návštěvu, s bohatou přílohou klidně i jako oběd nebo večeře.
Budete potřebovat:
- 200 g polosuchého salámu v celku
- 1/2 menší hlávky zelí
- 1 cibuli
- olej
- mletý kmín
- pepř a sůl
Postup:
- Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno nakrájené zelí, osolíme, okořeníme a za stálého míchání restujeme do změknutí. Orestované zelí zesklovatí a má barvu dohněda.
- Salám i se slupkou nakrájíme na kolečka asi 3 mm široká.
- Na rozpáleném oleji kolečka salámu z jedné strany opečeme, dokud se nevytvoří mistička, kterou naplníme zelím.
- Takto upravené podáváme nejlépe s pečivem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.
Související
-
Špenát s drobenkou
V pondělních Babských radách jsme se podívali na kloub špenátu. Ten posiluje imunitu, má pozitivní vliv na činnost srdce i mozku.
-
Jarní pažitková omáčka
Recept na pažitkovou omáčku je jednoduchý a rychlý, naučí se ho i méně zkušené hospodyňky.
-
Bělehradský řízek
Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.