Salámové košíčky

O recept na salámové košíčky se s námi podělila posluchačka Běta z Uherského Brodu.

Výsledek jednoduché přípravy se dá použít jako rychlá varianta občerstvení pro návštěvu, s bohatou přílohou klidně i jako oběd nebo večeře.

Budete potřebovat:

  • 200 g polosuchého salámu v celku
  • 1/2 menší hlávky zelí
  • 1 cibuli
  • olej
  • mletý kmín
  • pepř a sůl

Postup:

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme nadrobno nakrájené zelí, osolíme, okořeníme a za stálého míchání restujeme do změknutí. Orestované zelí zesklovatí a má barvu dohněda.
  2. Salám i se slupkou nakrájíme na kolečka asi 3 mm široká.
  3. Na rozpáleném oleji kolečka salámu z jedné strany opečeme, dokud se nevytvoří mistička, kterou naplníme zelím.
  4. Takto upravené podáváme nejlépe s pečivem nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Související

  • Špenát s drobenkou

    V pondělních Babských radách jsme se podívali na kloub špenátu. Ten posiluje imunitu, má pozitivní vliv na činnost srdce i mozku.

  • Jarní pažitková omáčka

    Recept na pažitkovou omáčku je jednoduchý a rychlý, naučí se ho i méně zkušené hospodyňky.

  • Bělehradský řízek

    Recept na Bělehradský řízek se dědí u posluchačky Markéty ze Znojma z generace na generaci. Chystala ho babička i maminka Markéty, ta ho teď připravuje i pro svoji rodinu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.