Rybízový koláč
Rybízová sezóna už sice patří minulosti, ale pokud jste si touhle letní dobrotou naplnili mrazák, určitě oceníte recept Zuzky Plíškové na jeho zpracování.
Budete potřebovat:
300 g hladké mouky
200 g másla
3 žloutky
100 g cukru
lžička prášku do pečiva
rybíz
3 bílky
150-200 g cukru
Postup:
1. Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva a žloutků vypracujeme těsto.
2. Vyválíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 stupních asi 15 minut.
3. Mezitím Ušleháme bílkový sníh a postupně do něj zašleháváme cukr.
4. Hmotu poté promícháme s rybízem (pokud máme mražený, tak nerozmrazujeme), navrstvíme na předpečené těsto a pečeme ještě asi 25 minut při 160 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka