Rybízový koláč

Rybízová sezóna už sice patří minulosti, ale pokud jste si touhle letní dobrotou naplnili mrazák, určitě oceníte recept Zuzky Plíškové na jeho zpracování.

Budete potřebovat:

300 g hladké mouky
200 g másla
3 žloutky
100 g cukru
lžička prášku do pečiva

rybíz
3 bílky
150-200 g cukru

Postup:

1. Z mouky, másla, cukru, prášku do pečiva a žloutků vypracujeme těsto.

2. Vyválíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 stupních asi 15 minut.

3. Mezitím Ušleháme bílkový sníh a postupně do něj zašleháváme cukr.

4. Hmotu poté promícháme s rybízem (pokud máme mražený, tak nerozmrazujeme), navrstvíme na předpečené těsto a pečeme ještě asi 25 minut při 160 stupních.

autor: Zuzana Plíšková