Rozpíčky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
250 g polohrubé mouky
350 g cukru
50 g změklého másla
1 žloutek
půl kostky droždí
půl hrníčku mléka
sůl
mák
švestky

Postup:
1. Do mísy dáme mouku s cukrem, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj vlažné mléko a rozdrobíme droždí.

2. Necháme chvíli odpočívat, přidáme žloutek a na kostičky nakrájené máslo a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.

3. Z těsta vyválíme plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce. Na každý z nich dáme švestku nebo její kousek, zasypeme mákem a cukrem a zabalíme.

4. Klademe na vymazaný plech, nebo pečicí papír, pomažeme rozpuštěným máslem a ještě chvíli necháme vykynout.

5. Pečeme asi dvacet minut při 175 stupních.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.

moderátor Jan Pokorný

tata.jpg

Tata a jeho syn

Koupit

Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.