Rozinková srdíčka

Hospodyňky už v tomto předvánočním čase hledají nejlepší recepty na cukroví, vytahují kuchařské zápisky, povídají si o tom s kamarádkami, brouzdají v radách na internetu.

Hledání vás ušetříme a jedno originální těsto vám nabídneme v Apetýtu. Co kdybyste letos vyzkoušeli něco úplně nového? I malinko zdravějšího, protože v receptu na rozinková srdíčka je cukru opravdu jen špetka, a to ještě vanilkového na provonění.

Budete potřebovat:

  • 50 g celozrnné mouky
  • 2 lžíce medu
  • 140 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g mletých rozinek
  • 100 ml vody smíchané se šťávou z 1 citronu
  • 1/2 sáčku vanilkového cukru 

Postup:

  1. Mouku, ořechy, spařené a pomleté rozinky a vanilkový cukr smícháme na válu, přidáme tekutý med a citronovou štávu s vodou.
  2. Vypracujeme těsto a necháme jednu hodinu odpočinout, ovšem ideální je nechat těsto zabalené a nechat odpočívat přes noc.
  3. Poté vyválíme plát silný 5 mm a vykrajujeme srdíčka.
  4. Před pečením každé potřeme mlékem a ozdobíme kouskem ořechu nebo polovinou mandle.
  5. Pečeme na 180 stupňů asi 10 minut, než těsto zavoní a zrůžoví.

Pokud celozrnnou mouku vyměníte za bezlepkovou, můžete cukroví nabídnout i těm, kteří mají na lepek alergii. 

Související