Řízky v těstíčku
Řízek v příjemně kořeněném těstíčku místo klasického trojobalu? Rozhodně recept Jitky Bílené z Brna vyzkoušejte, jde o velmi příjemnou variaci tradiční klasiky.
Budete potřebovat:
600 g vepřových, nebo kuřecích řízků
3 vejce
2 lžíce majonézy
3 – 4 lžíce škrobové moučky
2 lžičky mleté papriky
2 lžíce tekutého polévkového koření
5 stroužků česneku
1,5 lžičky soli
Postup:
1. Česnek utřeme se solí a všechny suroviny na těstíčko smícháme (dle chuti a potřeby můžeme přidat worcesterovou omáčku a škrobovou moučku).
2. Do těstíčka můžeme řízky naložit celé, nebo nakrájené na kostičky.
3. Necháme odležet 24 hodin v lednici.
4. Smažíme asi 3-4 minuty na rozpáleném oleji z obou stran.
5. Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.