Řízečky z mletého masa
Připravte si s Apetýtem řízečky z mletého masa. Pochutnáte si a překvapíte vaše strávníky novou chutí.
Budete potřebovat následující suroviny:
- 700 g mletého masa mix
- 2 lžíce kečupu
- 1 vrchovatou lžíci mleté sladké papriky
- 1 větší bílou ředkev
- 1 vejce
- 6 růžičkových kapustiček
- 1 velký stroužek česneku
- 3 lžíce hrubé mouky
- 1 lžíci koření do mletého masa
- 1 kostku silného hovězího bujónu
- 5 plátků anglické slaniny
- olej na smažení
Postup:
- Mleté maso dáme do mísy, ředkev nahrubo nastrouháme a přidáme k masu.
- Tuhle směs smícháme s kečupem, paprikou, nasekanou růžičkovou kapustou, vajíčkem, pokrájenou slaninou a s rozmačkanou kostkou bujónu.
- Vše prošleháme šlehačem.
- Stěrkou nabíráme větší porce hmoty, obalujeme klasicky v trojobalu a pomalu smažíme, aby maso bylo prosmažené a strouhanka byla křupavá, zbarvená do zlata.
- Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo vařené brambory.
Nezapomeňte na oblohu z čerstvé zeleniny, k řízečkům výborně chutná i broskvový kompot.
Související
-
Pečená zelenina s klobáskou
Tento recept Apetýtu vás překvapí výtečnou chutí. Pečená zelenina s klobáskou by mohla být ideální večeří, kterou zvládnete levou zadní – stačí dát vše na jeden plech.
-
Masový boršč
Sychravé počasí vybízí k přípravě hutných polévek, které zahřejí i zaženou hlad. V úterním Apetýtu vás naučíme masový boršč.
-
Salámové košíčky
O recept na salámové košíčky se s námi podělila posluchačka Běta z Uherského Brodu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.