Ricottové knedlíčky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budeme potřebovat:
450 g ricotty
asi hrst spařeného listového špenátu
60 g strouhaného parmezánu
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
2 žloutky
sůl, pepř
Postup:
1. Ricottu necháme odkapat. Potom ji v míse smícháme se špenátem, moukou, parmezánem, strouhankou a žloutky.
2. Lžící vytvarujeme testovací knedlíček a vhodíme do osolené vařící vody. Jakmile vyplave na povrch, prudce ho zchladíme v ledové vodě a ochutnáme. Pokud jsou na nás příliš jemné a mazlavé, přidáme do směsi mouku a strouhanku.
3. Knedlíčky pak vaříme, dokud nevyplavou na povrch, asi dvě až tři minuty. Zchladíme v ledové vodě a servírujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.