RECEPT - Rybí filé po indicku a bezlepková Kuřecí prsa v zelí
Rybí filé po indicku
600 g filé, sůl, 100 g oleje, 200 g brambor, 400 g rýže, 20 g cibule, 150 g majonézy, koření kari, petrželka nebo hlávkový salát
Filé nakrájíme na porce, osušíme a necháme chvilku odležet. Připravené porce z obou stran osmažíme na oleji tak, aby byly dobře propečené. Jednotlivé porce pak srovnáme do mísy, kolem naskládáme vařené brambory nakrájené na kolečka a přidáme dušenou rýži. Porce ryby posypeme nakrájenou cibulí a zalijeme majonézou, kterou jsme dochutili solí a kořením kari. Zdobíme petrželkou nebo hlávkovým salkátem.
Kuřecí prsa v zelí (bezlepkové)
Kuřecí prsa, cibule, kousek čerstvého zelí, 1 lžíci Solamylu, sůl, 1/2 lžičky cukru, 3 lžíce oleje, 1 dcl vody
V misce smícháme Solamyl, sůl, cukr, olej a vodu. Maso nakrájíme na nudličky, přidáme ke směsi, promícháme a pak prudce opékáme na pánvi asi 2 minuty. Pak přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a zelí a dusíme do změknutí. Podáváme s bezlepkovým chlebem.
Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.