Recept na zavařenou rajskou omáčku podle posluchačky z Lanžhota

Recept z Apetýtu vysílaného v pátek 5. října, kterým provázela Marcela Vandrová.

Potřebujeme:
5 kg rajčat, 1 kg jablek, 5 mrkví, 5 petrželí, 10 kusů celerové natě, 5 kuliček pepře, 10 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, 3 hřebíčky, 3 kousky celé skořice, 1/2 kg cukru, polovina lžíce soli

Postup:
Vaříme půl hodiny - jen zeleninu a koření, potom teprve přidáme cukr a sůl a za stálého míchání vaříme ještě půl hodiny.
Následně prolisujeme, dáme do sklenic a sterilujeme 20 minut na 80 stupňů.

autor: Marcela Vandrová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.