Pudinková buchta

Apetýt vám i dnes přináší inspiraci do kuchyně. Sladká tečka – i tak by se mohl jmenovat vděčný a jednoduchý recept na pudinkovou buchtu.

Budete potřebovat:

na těsto:

  • 250 g mouky
  • 2 čokoládové pudinky 
  • 2 vejce 
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 1 polévkovou lžíci rumu
  • 100 ml oleje
  • 100 g moučkového cukru

na krém:

  • 1 měkký tvaroh 
  • 1/2 kostky másla 
  • 100 g moučkového cukru 
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Všechny suroviny na těsto ušlehejte a těsto vlijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem. 
  2. Pečte prvních pět minut na 200 stupňů, potom snižte teplotu na 180 stupňů a dopečte cca 15-20 minut.
  3. Máslo s cukry a tvarohem vyšlehejte a naneste na vychladlý plát těsta.
  4. Ozdobte strouhanou čokoládou.
  5. Ideální servírování je k snídani, odpolední kávě nebo jen tak, když vás bude honit mlsná. 

V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.

Související

  • Jáhelník

    Jáhly jsou bezlepková potravinářská surovina, která je vyráběna loupáním prosa. Vznikají tak žluté kuličky o průměru asi jeden milimetr.

  • Křehký makový koláč

    Než se pustíme do dnešního receptu, pojďme si připomenout, jak je právě mák, který je hlavní ingrediencí, pro naše tělo užitečný. 

  • Kremeše

    Kremeše jsou oblíbeným dezertem u našich nejbližších sousedů na Slovensku. Proto není divu, že spousta lidí kremeše zná, a to hlavně z cukrárny.