Připravte si tři jednoduché marinády podle Apetýtu

Sezóna grilování je úspěšně zahájena, počasí i dlouhé červnové dny přejí večernímu vysedávání venku. V Apetýtu začneme tím, do čeho naložit maso – v jedné z následujících marinád by se maso mělo nechat uležet alespoň 24 hodin.

Připomeneme, že na vepřovou krkovici se hodí hořčice nebo med, naopak kuřecí maso naložte do jogurtu.

I u letního grilování je třeba dát si pozor na své zdraví. Většina výrobků obsahuje příliš mnoho soli

Nabízíme hned tři rychlé recepty:

Sladká medová marináda

  • 100 ml světlého piva
  • 100 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • větvička rozmarýnu
  • lžička sladké papriky

Hořčičná pikantní marináda

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • lžíce hořčice
  • lžička sladké papriky
  • pepř
  • lžička soli

Jemná jogurtová marináda

  • 1 bílý jogurt
  • lžíce olivového oleje
  • lžička mleté červené papriky
  • hrst nasekaných lístků čerstvé bazalky
  • polévková lžíce sójové omáčky
  • špetka soli

Související