Polévka z červené řepy
Pochutnejte si společně s Apetýtem na polévce z červené řepy! Receptů na ni existuje více, my jsme zvolili ten, kde polévce specifickou sílu dodávají křen a česnek.
Potřebujete:
- 700 g červené řepy (oloupané a nakrájené na kostky)
- 200 g brambor (oloupané a nakrájené na kostky)
- 100 g bílého jogurtu
- 1 litr zeleninového vývaru (lze použít i bujón)
- 1 větší cibuli nakrájené najemno
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci oleje (nejlépe řepkového)
- 1 lžičku mletého kmínu
- 1 lžičku čerstvého nastrouhaného křenu
- 1 lžičku koriandru
- sůl a pepř
Postup:
- V hrnci rozpálíme olej. Přidáme cibuli a prolisovaný česnek. Restujeme pár minut.
- Poté přidáme řepu a brambory a restujeme dalších asi 5 minut.
- Následně vše zalijeme vývarem a dusíme 20-25 minut.
- Mezitím si z jogurtu připravíme dip. A to tak, že v misce smícháme jogurt, kmín, křen a koriandr a necháme odležet v chladnu.
- Jakmile je řepa s bramborami uvařená, rozmixujeme polévku tyčovým mixérem.
- Poté dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s připraveným dipem.
Související
-
Polévka z pečené mrkve
Dnešní vydání Apetýtu nabídne polévku z pečené mrkve. V teplém letním počasí příjdou vhod jednoduché recepty, na které nepotřebujete dělat velký nákup.
-
Božská kuřecí polévka
Vyzkoušejte opravdu hustou a poctivou kuřecí polévku. Ta se může klidně stát hlavním chodem. Recept nám poslala paní Jana Dvořáčková z Hodonína.
-
Čočková polévka s kysaným zelím
Vydatná poctivá polévka se může stát hlavním chodem. Ta, kterou vám přináší dopolední Apetýt, je s kysaným zelím.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.