Podlesníky

Vyzkoušejte recept od Zuzany Sochorové ze Vsetína.

Budete potřebovat:

1 kg brambor
lžička soli
3 balení kyšky (po cca 400 g)
400 g polohrubé mouky

Postup:

1. Brambory uvaříme nejlépe den předem ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.

2. Přidáme sůl, kyšku a mouku a umícháme těsto, které by nemělo být příliš řídké, ani tuhé.

3. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20-30 minut dozlatova, dokud se na povrchu nezačnou tvořit puchýřky.

4. Rozřežeme, pomastíme máslem a podáváme s kysanou smetanou, nebo šlehačkou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.