Podlesníky
Vyzkoušejte recept od Zuzany Sochorové ze Vsetína.
Budete potřebovat:
1 kg brambor
lžička soli
3 balení kyšky (po cca 400 g)
400 g polohrubé mouky
Postup:
1. Brambory uvaříme nejlépe den předem ve slupce, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
2. Přidáme sůl, kyšku a mouku a umícháme těsto, které by nemělo být příliš řídké, ani tuhé.
3. Rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 20-30 minut dozlatova, dokud se na povrchu nezačnou tvořit puchýřky.
4. Rozřežeme, pomastíme máslem a podáváme s kysanou smetanou, nebo šlehačkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.