Perníkové koření

Kardamom

Receptů na perníčky existují stovky – ostatně úctyhodný počet už jich zazněl i v Apetýtu. My se ale dnes zaměříme na jednu nezbytnou surovinu pro jejich přípravu.

Budete potřebovat:

  • 5 lžic mleté skořice
  • 4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kardamomu
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého anýzu
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky muškátového květu
  • špetka pepře

Postup:

  1. Pokud je to možné, koření pořídíme nejlépe vcelku, lehce nasucho opražíme a umeleme.
  2. Smícháme a uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.
  3. Používáme při přípravě perníčků nebo různých moučníků.

Tip: Koření se hodí třeba i při přípravě omáček. Například taková trnková nebo rajská s trochou perníkového koření, tak ta má říz!