Ořechy k vínu

Chcete pohostit návštěvu něčím chutným, a přitom zdravým? Zkuste ořechy podle receptu od Zdeňky Málkové z Popic.

Suroviny:
čtvrt kila vyloupaných vlašských ořechů
dvě lžíce oleje
půl lžičky soli
dvě lžíce cukru

Postup:
1. Ořechy přelijeme vroucí vodou a necháme 30 minut odstát. Necháme okapat a lehce oschnout na utěrce. Potom je na půl hodiny vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů a dalších 15 minut pečeme při 120 stupních.

2. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a ořechy opražíme. Přidáme půl lžičky soli a dvě lžíce cukru. Když je cukr zkaramelizovaný, je hotovo. Podáváme k vínu.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.