Ořechy k vínu

Chcete pohostit návštěvu něčím chutným, a přitom zdravým? Zkuste ořechy podle receptu od Zdeňky Málkové z Popic.

Suroviny:
čtvrt kila vyloupaných vlašských ořechů
dvě lžíce oleje
půl lžičky soli
dvě lžíce cukru

Postup:
1. Ořechy přelijeme vroucí vodou a necháme 30 minut odstát. Necháme okapat a lehce oschnout na utěrce. Potom je na půl hodiny vložíme do trouby vyhřáté na 150 stupňů a dalších 15 minut pečeme při 120 stupních.

2. Na pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a ořechy opražíme. Přidáme půl lžičky soli a dvě lžíce cukru. Když je cukr zkaramelizovaný, je hotovo. Podáváme k vínu.

autor: Zuzana Plíšková