Ořechové řezy od Zdeňky Petlachové
Starý rodinný recept od naší posluchačky z Ochozu u Brna.
K přípravě těsta budeme potřebovat:
4 žloutky
300 g cukru krupice
10 lžic vody
100 g mletých vlašských ořechů
200 g hrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
sníh ze 4 bílků
Na náplň:
250 ml litru mléka
1 vanilkový pudink (do vychladlého vmícháme 1 máslo)
200 g moučkového cukru
1 žloutek
3 polevkové lžíce rumu
čokoláda na vaření 50%
100 g 100% tuku
Postup:
1. Zpracujeme suroviny na těsto.
2. Dáme na vymazaný a vysypaný plech nebo pečící papír a pečeme v troubě na 185 stupňů přibližně 10 minut.
3. Upečený korpus vyndáme na podložku, potřeme krémem a ozdobíme čokoládovou polevou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser