Domácí müsli
Tento týden připravujeme v Apetýtu svačinky pro všechny školou povinné. Zkoušeli jste už domácí müsli? Pokud je vaše odpověď ne, tak vás možná následující recept přesvědčí, že na tom není nic těžkého.
Připravte si:
- 100 g drcených vloček
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce medu
- sušené ovoce dle chuti
- drcené oříšky
- trochu strouhaného kokosu
A k tomu můžete zkusit i tvarohovou pěnu, ingredience jsou následující:
- 250 g plnotučného tvarohu
- 1 lžíce cukru moučky
- 4 lžíce našlehané smetany
- špetka citronové kúry
Postup:
- Na pánvi roztopíme máslo, přidáme vločky a med a restujeme.
- Po chvíli vmícháme všechny další suroviny.
- Necháme vychladnout a do skleniček s víčkem vrstvíme müsli a tvarohový krém, který je udělán jednoduše promícháním všech vyjmenovaných surovin.
Související
-
Jak využít melounová semínka? Máme pro vás dva tipy
Kaloricky příznivá pochoutka, navíc při její konzumaci dostáváte do těla i množství tekutin. Možná tušíte, že řeč je o melounu!
-
Lněné slané sušenky
Recept na lněné slané sušenky nám poslala posluchačka Božena z Ostrova u Macochy. Zdravé „křupání“ se u nich s chutí konzumuje u televize nebo odpolední kávy.
-
Banánová lízátka
Dnes jednoduše, zdravě a nasladko. Pokud vás čeká dětská oslava, máme pro vás specialitu, která není složitá na přípravu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.