Křehký závin podle Petry Burianové
V Apetýtu pro vás máme recept, který vám nadiktuje Petra Burianová - úspěšná cukrářka a autorka knihy Cesta z těsta. A bude to opět něco sladkého.
Na dva záviny budete potřebovat:
na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 125 g vepřového voňavého sádla
- 100 ml světlého piva
ingredience na náplň:
- 700g očištěných a na plátky nakrouhaných jablek a hrušek
- 80 g vlašských ořechů
- vanilkový cukr
- mletá skořice
- 50 g cukru krupice
- 1 citron
- 50 g strouhanky
ingredience na dokončení:
- 50 g rozpuštěného másla
- moučkový cukr
Celý postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.