Křehký závin podle Petry Burianové

V Apetýtu pro vás máme recept, který vám nadiktuje Petra Burianová - úspěšná cukrářka a autorka knihy Cesta z těsta. A bude to opět něco sladkého.

Na dva záviny budete potřebovat:

na těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g vepřového voňavého sádla
  • 100 ml světlého piva

ingredience na náplň:

  • 700g očištěných a na plátky nakrouhaných jablek a hrušek
  • 80 g vlašských ořechů
  • vanilkový cukr
  • mletá skořice
  • 50 g cukru krupice
  • 1 citron
  • 50 g strouhanky

ingredience na dokončení:

  • 50 g rozpuštěného másla
  • moučkový cukr

Celý postup si poslechněte v přiloženém audiu.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.