Pomazánka na krásu

Díky tomuto receptu možná zkrásníte. Nevěříte? Avokádová pomazánka skutečně podporuje krásnější pleť.

Ačkoli je avokádo často považováno za zeleninu, je to živinami nabité ovoce. Roste na hruškovci přelahodném, má krémovou konzistenci a lehce nasládlou máslovou a ořechovou chuť. Plody, listy a semena avokáda se používají k výrobě léků.

Tato zdravá potravina dokáže zapůsobit na lepší činnost střev a trávení a tím pádem i na lepší stav vaší kůže.

Budete potřebovat:

  • 1 velké avokádo
  • 1 smetanový čerstvý sýr
  • 1 stroužek česneku
  • snítku bazalky

Postup:

  1. Avokádo oloupeme, pomačkáme, smícháme se sýrem a rozdrceným česnekem.
  2. Osolíme dle chuti a máme vynikající zdravou svačinku.
  3. Podáváme s celozrnným pečivem obloženo zeleninou.

Související

  • Pivní pomazánka se sýrem

    Dnešní recept vás naladí už skutečně silvestrovsky – připravíme si pivní pomazánku se sýrem.

  • Zeleninová polévka s knedlíčky

    O dobré polévce se říká, že je grunt. I proto jsme pro vás do dnešního dopoledního Apetýtu jednu povedenou vybrali. Hustá polévka zasytí a je to ideální varianta večeře.

  • Zelené palačinky

    Ve písni Jiřího Schelingera se zpívá: „Což takhle dát si špenát?“ A my se ptáme: „Co takhle dát si zelené palačinky?“ Jsou z kopřiv a špenátu.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.