Celer zapékaný po milánsku
Celý tento týden vám nabízíme různé variace na celerové téma. Vyzkoušejte s Apetýtem zapékaný celer po milánsku.
Budete potřebovat:
- 1 velký celer
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci polohrubé mouky
- šálek zeleninového bujónu (může být z kostky)
- 5 dkg strouhaného sýru
- 1 starší rohlík
Postup:
- Celer si nakrájíme na hranolky, zalijemem bujónem a vaříme téměř do měkka.
- Necháme okapat, z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme odvarem z celeru nebo mlékem a přidáme strouhaný sýr.
- Celer dáme do vymaštěné zapékací mísy, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným rohlíkem a poté zapečeme. Prudce do růžova, to je asi 20 minut na 200 stupňů.
Související
-
Celerová polévka
Celer bude hrát prim v receptech Apetýtu po celý tento týden. Jako první vyzkoušejte celerovou polévku.
-
Tradiční lokše
Dnes si připravíme tradiční lokše – placky z brambor, které lze považovat za postní jídlo. Tedy to, co naši předci jedli v období před Velikonocemi.
-
Škvarkoví šneci
Upečte si masopustní škvarkové šneky. Chutnají skvěle! Páteční Apetýt vám nabízí recept.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.