Treska po ďábelsku, Bramborové placky s dušenými jablky a bezlepkový Smažený kapr

Treska po ďábelsku
(recept zazněl v Apetýtu plus 16. prosince 2006)
800 g tresky, 2 zelené paprikové lusky, 1 lžíce sekané petrželové natě, oregano, 1 lžíce hořčice, mletý pepř, sůl, 2 lžíce oleje, 50 g másla, 2 lžíce strouhané housky, 1 citrón na ozdobu

Omytou, očištěnou tresku rozdělíme na porce. Zelené papriky očistíme a spolu s petrželovou natí velmi drobně nasekáme, přidáme špetku oregana, hořčici, mletý pepř, sůl a vše spojíme dvěma lžícemi oleje a lžící rozpuštěného másla. Porce ryby potřeme směsí, vložíme je do pekáčku, posypeme strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem a pečeme v horké troubě 30 minut. Upečené porce ryby upravíme na mísu a podáváme obložené dílky citrónu.

Bramborové placky s dušenými jablky
(recept zazněl v Apetýtu 18. prosince 2006)
1 kg brambor, 100 g hrubé mouky, sůl, ½ kg jablek, trochu cukru, tuk na smažení

Horké vařené brambory dáme na vál, rozmačkáme válečkem a se solí a moukou vypracujeme těsto. Vyvalujeme tenké placky, které na vymaštěné pánvi po obou stranách opečeme. Předem si oloupeme jablka, pokrájíme je a rozvaříme na kaši. Tu ochutíme cukrem a mažeme na horké placky a podáváme.

Smažený kapr (bezlepkový)

porce kapra, sůl, bezlepková mouka, vejce, mléko, kukuřično-rýžová instantní kaše Otesánek, olej na smažení

Porce kapra osolíme, nejlépe alespoň dvě hodiny dopředu, obalíme v mouce, vajíčku rozšlehaném s mlékem a nakonec v kukuřično-rýžové instantní kaši Otesánku. Kapra ihned smažíme (nepokládáme na sebe, lepí se).

Recept Apetýtu

Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.

Najděte si svůj recept.
Navštivte internetový magazín o jídle a životním stylu FoodLife.cz


FoodLife.cz