Fazolky s rajčaty a smetanou a bezlepková Dušená směs

Fazolky s rajčaty a smetanou
(recept zazněl v Apetýtu 21.prosince 2005)
1 cibule, 30 g tuku, 400 g čerstvých (naložených, zmrazených) fazolek, sůl, 300 g rajčat, 1 dl sladké nebo kysané smetany, pepř, česnek

Cibuli pokrájenou na tenká půlkolečka zpěníme na tuku, přidáme fazolky pokrájené na kousky, podlijeme malým množstvím vody, osolíme a dusíme pod pokličkou. Když jsou fazolky napůl dušené, přidáme pokrájená rajčata a dusíme dále, až fazolky změknou a většina tekutiny se odpaří. Pokrm podlijeme smetanou, opepříme, přidáme rozetřený česnek, přisolíme a prohřejeme.

Dušená směs (bezlepková)
4 velké kuřecí stehna (nebo 6 malých), 1kg brambor, olej, sůl, může být i mražená zelenina koření: sladká paprika, kořenící připravky na kuře, koření na hranolky, kmín

Nakrájíme syrové brambory, dáme do velké mísy, zalijeme trochou oleje, posypeme solí, kmínem, kořením na hranolky a promýcháme. Kuřecí maso potřeme kořením a solí a orestujeme na velké pánvi s olejem do hněda. K opečenému masu přisypeme brambory, případně mraženou zeleninu a dusíme pod pokličkou asi půl hodiny.

Recept Apetýtu



Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.