Trubičky s bílkovým sněhem
I zkušené pekařky a domácí cukrářky mají respekt z trubiček s bílkovým sněhem. Ideální recept na ně pro vás má Petra Burianová, která je autorkou knihy Cesta z těsta.
Budete potřebovat:
na přípravu těsta:
- 250 g hladké mouky
- 250 g másla
- 7 lžic podmáslí
- 2 žloutky
na bílkový sníh:
- 180 g bílků
- 220 g cukru krupice
- 2 lžíce meruňkového džemu
Postup najdete v přiloženém audiu. Ať se sladké dílo podaří!
Související
-
Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová.
-
Cheesecake s melounovým přelivem
Cheesecake je lehký dort, který je během chvilky připravený a hosté jej milují. Připravte si jeho lahodnou variantu s melounovým přelivem!
-
Křehký závin podle Petry Burianové
V Apetýtu pro vás máme recept, který vám nadiktuje Petra Burianová - úspěšná cukrářka a autorka knihy Cesta z těsta. A bude to opět něco sladkého.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.