Indická čočková kaše

Zdravé luštěniny jsou inspirací receptů tohoto týdne, ať už to byla cizrna, fazole nebo čočka. Odborníci doporučují zařazovat tyto potraviny do jídelníčku pravidelně.

Seznam surovin je následující:

  • 200 g červené čočky
  • 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 2 nakrájená rajčata,
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička koření typu garam masala
  • sůl podle chuti
  • 2 lžíce rostlinného oleje nebo přepuštěného másla
  • čerstvý koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Čočku propláchněte a vložte do hrnce s dostatkem vody. Přiveďte k varu a poté vařte do měkka asi 20 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte cibuli do zlatova, přidejte česnek, papriku a rajčata. Chvilku restujte.
  3. Přidejte koření a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma.
  4. Směs přidejte k uvařené čočce, dobře promíchejte a ještě chvíli povařte, aby se chutě spojily.
  5. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, s rýží nebo indickým chlebem naan.

Mohlo by vás zajímat