Indická čočková kaše
Zdravé luštěniny jsou inspirací receptů tohoto týdne, ať už to byla cizrna, fazole nebo čočka. Odborníci doporučují zařazovat tyto potraviny do jídelníčku pravidelně.
Seznam surovin je následující:
- 200 g červené čočky
- 1 střední cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
- 2 nakrájená rajčata,
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička koření typu garam masala
- sůl podle chuti
- 2 lžíce rostlinného oleje nebo přepuštěného másla
- čerstvý koriandr na ozdobu
Postup:
- Čočku propláchněte a vložte do hrnce s dostatkem vody. Přiveďte k varu a poté vařte do měkka asi 20 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej, osmahněte cibuli do zlatova, přidejte česnek, papriku a rajčata. Chvilku restujte.
- Přidejte koření a krátce orestujte, aby se uvolnilo aroma.
- Směs přidejte k uvařené čočce, dobře promíchejte a ještě chvíli povařte, aby se chutě spojily.
- Podávejte posypané čerstvým koriandrem, s rýží nebo indickým chlebem naan.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.