Plněná rajčátka
Plýtvání je velké téma a možná s ním v kuchyni bojujete i vy. Zbylo-li vám mleté maso a máte-li bohatou úrodu rajčat, je právě pro vás určen jednoduchý způsob, jak zásoby zpracovat a zároveň vykouzlit chutný oběd nebo večeři.
Na plněná rajčátka budete potřebovat:
- 500 g mletého masa
- 8 rajčat
- 8 polévkových lžic uvařené rýže
- 2 vejce
- kávovou lžičku mleté papriky
- svazek pažitky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů, ve velké míse smícháme mleté maso s vejci, bylinkami a paprikou.
- Rajčata opláchneme a odstraníme ze středu semínka. Dovnitř každého nasypeme polévkovou lžíci rýže a přidáme masovou náplň.
- Pečeme na plechu v troubě zhruba jednu hodinku.
- Místo rajčat můžete použít i jinou zeleninu, kterou najdeme ve spižírně, například papriku, cibuli nebo vydlabané cukety.
Související
-
Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Pondělní Apetýt přináší další tip na letní pomazánku. Dnes bude jejím základem skyr. Tedy něco, co v našich končinách zůstává stále ještě tak trochu tajemstvím.
-
Špagety s máslovými rajčaty
V pondělním Apetýtu se pro recept opět vydáváme do kuchyně manželů Josefa a Stanislavy Senohrábkových.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.