Domácí hranolky se sýrem
Jak se vaří na farmě? I dnes se s námi pro recept můžete vydat do Senetářova na Blanensku, na malou rodinnou farmu Petry Kuncové, kde to voní sýry, tvarohy i dalšími domácími mléčnými produkty.
Na Domácí hranolky se sýrem potřebujeme:
- brambory
- sýr na tepelnou úpravu
- drcený kmín
- sůl
- sádlo
- sladká paprika
- koření Americké brambory
Postup:
- Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na hranolky.
- Dáme na sádlem vymazaný plech.
- Osolíme, posypeme drceným kmínem a sladkou paprikou.
- Sýr na tepelnou úpravu obalíme v koření – buď dle vlastní chuti, nebo použijeme koření Americké brambory.
- Takto okořeněný sýr smažíme z každé strany pomalu asi 3 až 4 minuty.
- Podáváme k bramborovým hranolkům, přidat můžeme čerstvý salát.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://brno.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.