Kynuté koláče
Masopust, hody, svatba, návštěva, narozeniny, neděle - jednoduše pro přípravu koláčů je vždycky vhodná příležitost. Zkuste si je připravit třeba podle paní Anny Skořepové z Hrušovan nad Jevišovkou.
Budete potřebovat:
500 g hladké mouky
50 g kvasnic
1 “hořčičná” sklenka oleje (200 ml)
1 sklenka vlažného mléka
3 lžíce cukru
špetka soli
2 žloutky
Postup:
1. Ze surovin zpracujeme těsto, ze kterého hned tvoříme koláče a zdobíme dle chuti a fantazie - třeba povidlovou, tvarohovou nebo makovou nádivkou a drobenkou.
2. Kynout necháme až na plechu, a to zhruba 40 minut. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
3. Pečení obvykle u menších koláčů trvá okolo dvaceti minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.