Strážnický verbuňk
Recept pojmenovaný po tradičním tanci pochází od Marie Kittlové z Blatnice pod Svatým Antonínkem.
Budete potřebovat:
vepřová kýta
cibule
domácí zeleninové lečo
čerstvý strouhaný křen
sůl, pepř
Postup:
1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
2. Podusíme doměkka na cibuli.
3. Zalijeme lečem a prohřejeme.
4. Podáváme posypané čerstvým křenem s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.