Palačinky s houbami

Pro úspěšné houbaře, nebo prostě jen milovníky houbových jídel doporučuje Alena Baumannová ze Šlapanic tento recept. Příprava sice trvá o něco déle než u klasické smaženice, ale určitě nebudete litovat.

Budete potřebovat:

omelety:
4 - 6 vajec
750 ml mléka
hladká mouka
citronová kůra

navíc:
2-3 vejce
hříbky
máslo
pažitka

Postup:

1. Vejce rozkvedláme s mlékem, přidáme špetku soli, citrónovou kůru a tolik mouky, aby nám vzniklo hladké těsto na palačinky.

2. Ty z těsta na pánvi dozlatova usmažíme.

3. Poté podusíme jemně nakrájené houby, ochutíme a zasmažíme s vejci.

4. Směsí placky potřeme, zavineme a složíme do pekáčku vymazaného máslem.

5. Dáme zapéct, posypeme pažitkou a podáváme.

autor: Zuzana Plíšková