Placky dědečka Jaroslava
Když Jaroslava Dvořáková z Blanska připravuje tyto placky, vždycky si vzpomene na svého tatínka, který už bohužel nežije. Tohle jídlo měl ale velmi rád a konzumoval ho opravdu s netradiční přílohou.
Budete potřebovat:
asi 1 kg dopředu uvařených brambor
asi 300 g polohrubé mouky
sůl
trochu oleje na smažení
vejce
POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.
Postup:
1. Brambory nastrouhám najemno, přidám sůl a mouku.
2. Vypracujeme těsto,ze kterého uděláme váleček a krájíme kousky.
3. Ty rozválíme na kolečka a smažíme na oleji.
4. Na druhé pánvičce usmažíme na tuku vajíčka.
TIP: Dědeček Jaroslav placky trhal na plátky a nabíral do nich smažená vajíčka, můžeme je ale do placek zabalit, případně placky připravit nasladko-potřit marmeládou, nebo povidly.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.