Buchta s pudinkovým krémem a máslovými sušenkami
Hustý pudinkový krém, máslové sušenky a ještě čokoládová poleva. Pokud máte chuť vyzkoušet nějakou novou buchtu, zkuste tento recept od Jany Krůzové z Rakvic.
Budete potřebovat:
korpus:
8 vajec
1 /čtvrtlitrový/ hrnek cukru
1 hrnek polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
krém:
1 litr mléka
3 vanilkové pudinky
250 g másla
3-4 lžíce krystalového cukru
Postup:
1. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.
2. Smícháme s moukou s práškem do pečiva a pečeme při 160 stupních asi 20 minut.
3. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.
4. Ten poté vyšleháme s máslem, které nakrájíme na kostičky a postupně přidáváme.
5. Krém natřeme na upečený korpus a poklademe po celém povrchu máslovými sušenkami.
6. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.