Slaný koláč z krekrů
Výborný a křehký koláč není vůbec složité upéct. Místo těsta slané krekry a stačí si jen promyslet, čím ho obložíte. Recept Zuzky Plíškové vystačí na běžnou formu o průměru 24 centimetrů.
Budete potřebovat:
150 g rozemletých slaných krekrů
cca 60 g rozpuštěného másla
200 ml mléka
cibule
100 g strouhaného sýra
2 vejce
stroužek česneku
šunka
sůl, pepř
Postup:
1. Najemno podrcené krekry smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme do formy.
2. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji.
3. Navrstvíme do formy spolu se šunkou pokrájenou na proužky.
4. Vejce rozkvedláme, přidáme mléko, sýr, prolisovaný česnek a sůl a pepř.
5. Směs nalijeme na korpus a pečeme při 175 stupních asi 30 minut.
6. Necháme vychladnout a rozkrájíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.