Žampiony portobello s fenyklem, pomerančem a červenou čočkou

Tyhle voňavé houby si určitě oblíbíte. Když jejich klobouky naplníte podle receptu Zuzky Plíškové, nebudete litovat.

Budete potřebovat:

6 žampionů portobello
1 menší červený pomeranč
fenykl
cibulka
100 g červené čočky
stroužek česneku
1-2 hrsti cherry rajčat
sůl, pepř

Postup:

1. V hrnci na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku.

2. Přidáme pokrájená rajčata bez jader a červenou čočku a krátce restujeme.

3. Zalijeme zhruba 1/4 litrem horké vody a pod pokličkou vaříme 15 minut za občasného míchání.

4. Jakmile je čočka měkká, slijeme zbytek vody, dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.

5. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kousky, pokrájíme také fenykl. žampiony očistíme, potřeme olejem a zlehka osolíme.

6. Každý naplníme pomerančem, fenyklem a čočkovou směsí.

7. Pečeme Při 180 stupních asi 30 minut.

8. Podáváme se salátem nebo bramborem.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.