Erteplová omáčka
Vyzkoušejte recept od Radky Líbalové z Moravan.
Budete potřebovat:
brambory
bobkový list
cibule
sůl, pepř
zakysaná smetana
hladká mouka
sázené nebo vařené vejce
klobása
Postup:
1. Brambory oloupeme a nakrájíme a společně s bobkovým listem a nadrobno nakrájenou cibulí uvaříme v osolené vodě.
2. Jakmile jsou měkké, přimícháme zakysanou smetanu, ve které rozkvedláme trochu hladké mouky.
3. Krátce povaříme, dochutíme a podáváme s vařeným vejcem nebo nakrájenou a opečenou klobásou a chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka