Dýňový salát
Tibor Skalka z Hýsel, od něhož pochází tento recept, doporučuje na dýňový salát používat dýni fíkolistou pro její specifickou chuť.
Budete potřebovat:
dýně fíkolistá
voda
ocet
sůl
cukr
Postup:
1. Dýní rozkrojíme a vydlabeme jádřince.
2. Zbylou tuhou část uvaříme v osolené vodě, dokud nezměkne natolik, že bude možné ji vyškrábat vidličkou.
3. Dužinu vyškrábeme a zalijeme nálevem, který si připravíme z vody, soli, cukru a octu (použít můžeme i vinný, nebo jablečný).
4. Salátem můžeme doplnit hlavní jídlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.