Bosenský kotlík

Vyzkoušejte recept od Jany Póčové z Křenovic.

Budete potřebovat:

300 g vepřového masa (podle vlastní chuti – kýta, plecko, krkovice)
3 cibule
4 stroužky česneku
3 mrkve
4-5 velkých rajčat
800 g brambor
další zelenina podle sezóny (dýně, patizon, cuketa)
4-6 kuliček nového koření
2 bobkové listy
velká plechovka rajského protlaku
sůl, pepř

Postup:

1. Maso a zeleninu nakrájíme na velké kostky, v míse vše promícháme a přidáme sůl a pepř.

2. Nasypeme do pekáče vymazaného tukem.

3. Přidáme koření, které dáme do gázy, nebo plátýnka.

4. Zalijeme rajským protlakem rozmíchaným ve vodě tak, aby protlak sahal maximálně do ½ výšky.

5. Zakryjeme alobalem a pečeme na 160 – 180 stupňů asi 2,5 – 3 hodiny.

autor: Zuzana Plíšková