Preclíčky s polevou
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na 40 kousků budete potřebovat:
200 g hladké mouky a špetka soli
100 g másla
vejce
70 g cukru
vanilkový cukr
citrón
Postup:
1. Smícháme mouku, sůl, citrónovou kůru, cukr, máslo a vejce. Vypracujeme těsto.
2. Z těsta uděláme válečky a ty rozkrájíme na menší kousky, ze kterých tvarujeme pramínky a formujeme do tvaru preclíků.
3. Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem asi 7 až 10 minut při 175 stupních. Poté necháme vychladnout.
4. Na polevu smícháme 1-2 lžíce citrónové šťávy a 150 g prosátého moučkového cukru s trochou horké vody. Preclíčky v ní máčíme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.