Hlíva v pivním těstíčku
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
500 g hlívy
150 ml světlého piva
vejce
nastrouhaný sýr (asi 80 g)
hladká mouka dle potřeby
nadrobno nasekaná cibulka
sůl, pepř
Postup:
1. Nejlépe větší kloboučky hlívy očistíme a osušíme.
2. Z piva, cibulky, vejce, sýra a mouky vytvoříme těstíčko, které dochutíme solí a pepřem.
3. Houby v něm namáčíme a smažíme dozlatova v oleji.
4. Poté necháme osušit na papírových utěrkách.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.