Skotské máslové sušenky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Na přípravu přibližně 24 kusů budeme potřebovat:
120 g cukru
240 g másla
tři díly mouky
360 g hladké mouky
špetka soli
citrónové kůra a skořice dle chuti
Postup:
1. Do změklého másla nakrájeného na kousky zapracujeme nejprve mouku, poté cukr, aby vzniklo vláčné těsto.
2. Vytvarujeme z něj placku a uložíme alespoň na půl hodiny do lednice.
3. Vyválíme (nejlépe přes igelitový sáček) na silnější placku a vykrajujeme kolečka, nebo jiné tvary.
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů asi 20 minut (z trouby vytáhneme, ještě než začnou hnědnout).
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka