Vepřové kotlety v těstíčku

Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Růženy Mikuličové z Podivína. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budeme potřebovat:
3 vepřové kotlety
1 vejce
větší stroužek česneku
malá lžička kečupu
špetka vegety
trochu sádla
sůl, pepř

Postup:
1. Z vajíčka, česneku, kečupu a vegety připravíme těstíčko (musíme si pohlídat správnou hustotu, protože těstíčko by nemělo být moc řídké, a taky kvalitu a množství kečupu, který se snadno připaluje).

2. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a vkládáme do těstíčka. Takto můžeme připravit a nechat naložené v lednici několik hodin, ale třeba i tři dny.

Vajíčko, žloutek, míchaná vejce (ilustrační foto)

3. Na pánvi roztopíme trochu sádla, nebo oleje a kotlety v těstíčku opékáme. Po 3 až 4 minutách otočíme a pečeme z druhé strany.

4. Kotlety podáváme s bramborovým salátem, ale vhodné jsou i vařené brambory s máslem, anebo bramborová kaše a samozřejmě jakýkoliv druh zeleninových salátů.

Úžasně provoní celou kuchyni a jsou nejenom chutné a měkké, ale i šťavnaté.

autor: Zuzana Plíšková