Vepřové kotlety v těstíčku
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Růženy Mikuličové z Podivína. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
3 vepřové kotlety
1 vejce
větší stroužek česneku
malá lžička kečupu
špetka vegety
trochu sádla
sůl, pepř
Postup:
1. Z vajíčka, česneku, kečupu a vegety připravíme těstíčko (musíme si pohlídat správnou hustotu, protože těstíčko by nemělo být moc řídké, a taky kvalitu a množství kečupu, který se snadno připaluje).
2. Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme a vkládáme do těstíčka. Takto můžeme připravit a nechat naložené v lednici několik hodin, ale třeba i tři dny.
3. Na pánvi roztopíme trochu sádla, nebo oleje a kotlety v těstíčku opékáme. Po 3 až 4 minutách otočíme a pečeme z druhé strany.
4. Kotlety podáváme s bramborovým salátem, ale vhodné jsou i vařené brambory s máslem, anebo bramborová kaše a samozřejmě jakýkoliv druh zeleninových salátů.
Úžasně provoní celou kuchyni a jsou nejenom chutné a měkké, ale i šťavnaté.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka