Skořicové taštičky
Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Aleny Ctibůrkové z Kostic. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
čtvrt litru mléka
300 g moučkového cukru
800 g hladké mouky
130 g tuku
1,5 prášku do pečiva
2 vejce
1 lžička mleté skořice
1 vanilka
lžička tlučeného anýzu
Postup:
1. Všechny ingredience zpracujeme v míse v těsto a přendáme na vál.
2. Těsto si rozdělíme na 8 stejných kousků. Každý kousek rozválíme na velikost 25 x 15 cm. Potřeme povidly, nebo marmeládou a zavineme jako roládu.
3. Klademe napříč na plech s vyšším okrajem vymazaný sádlem, takže na celý plech se vejdou všechny záviny.
4. Na plechu ještě mezi taštičkami pomastíme máslem, nebo sádlem, aby se při pečení nespojily. Pečeme asi 25 minut při 200 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.