Hovězí líčka z Jevišovic
Vyzkoušejte recept na hovězí líčka od našeho posluchače Michala Kocha.
Budete potřebovat:
cibuli
kořenovou zeleninu
tuk
hovězí vývar
hříbky
hovězí líčka
Postup:
1. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme nahrubo.
2. Pak si připravíme domácí sádlo. Tuk rozeheřejeme a přidáváme cibuli a pak zeleninu. Až začne pouštět sťávu tak přidáváme hříbky a líčka. Vše orestujeme.
3. Když už máme vše orestované, tak zalijeme vývarem a dochucujemem solí, pepřem a česnekem. Doba přípravy je 3 až 4 hodiny dušením.
4. Nepoužíváme mouku a zbylou štávu necháme vydusit. Zeleninu nemixujeme, ale necháme ji přejít do rosolu.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.