Valašská kyselica z Nedašovy Lhoty

Vyzkoušejte recept od naší posluchačky Anděly Pacíkové.

Budeme potřebovat:
hrst kysaného zelí a šťava z něj
5 brambor
300 ml mléka
šlehačka
150 g hladké mouky
4 stroužky česneku
1 cibule
majoránka
30 g sádla

Postup:
1. Kysané zelí a šťavu z něj povaříme.

2. Osmahneme cibulku, zahustíme moukou a mlékem.

3. Přidáme šlehačku, nastrouhaný česnek a majoránku. Osolíme a osladíme dle chuti.

4. Brambory uvaříme zvlášť, které potom vkládáme na talíř a zalíváme kyselicou.

autor: Marcela Antošová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.